Over ons

Toegankelijk Schouwen-Duiveland bestaat uit vrijwilligers, die allemaal ervaringsdeskundigen zijn. De beperking(en) die wij en/of de mensen in onze naaste omgeving ervaren vormen onze motivatie om ons in te zetten voor de emancipatie en integratie van mensen met een beperking, zodat zij net zoals mensen zonder beperking mee kunnen doen in onze samenleving.

We doen dit door bestuurders, beleidsmakers en instanties erop te wijzen om bij het ontwikkelen en uitvoeren van plannen rekening te houden met mensen met een beperking. Maar we doen dit ook door het geven van informatie over de toegankelijkheid van Schouwen-Duiveland via deze website.

In een oogopslag kunt u zien in welke voorzieningen er zijn voor mensen met een beperking en waar deze te vinden zijn. Maar ook per accommodatie is aangeven in hoeverre deze toegankelijk is. Dat kan gaan van een goed bereikbaar invalidentoilet, een invalidenparkeerplaats tot en met voorzieningen voor slechtzienden en –horenden en een wifiverbinding. Dat laatste is nieuw aan de site toegevoegd. Deze website biedt een bron van informatie voor zowel de inwoners als de bezoekers van Schouwen-Duiveland.

Wij van Toegankelijk Schouwen-Duiveland zijn op zoek naar ervaringsdeskundigen en personen die enige mate van affiniteit hebben en onze doelgroep zouden kunnen versterken of bijstaan of willen meedenken. U bent van harte welkom.
Informatie kunt u krijgen via Harry Thijsse  0111-642916 of 06-22224234.

Denk met ons mee!

We hebben ons best gedaan om de informatie op deze website zo volledig en actueel mogelijk te vermelden Mocht u van mening zijn dat deze informatie niet juist, onvolledig of achterhaald is laat ons dit dan weten. Uw bijdrage stellen we zeer op prijs want samen werken we aan een toegankelijk Schouwen-Duiveland.

We zetten in ons in voor een inclusieve samenleving op Schouwen-Duiveland.